De Grizzly 700 EPS, Yamaha’s grootste ATV, is nu voorzien van een krachtbron die het hoogste koppel en vermogen in zijn klasse levert. Deze zuinige, vloeistofgekoelde 708cc-motor met vier kleppen en twee bovenliggende nokkenassen (DOHC) levert een grote hoeveelheid aanspreekbaar vermogen, waardoor de Grizzly 700 EPS elk type terrein aankan.

On-Command® aandrijfsysteem
Het intelligente On-Command® aandrijfsysteem wordt bediend via een drukknop, zodat u naadloos en direct kunt schakelen van 2WD naar 4WD en omgekeerd. Via de drukknop op de rechter stuurhelft selecteert u 2WD, 4WD of 4WD met Diff Lock om de prestaties van de Grizzly 700 EPS af te stemmen op wisselende terrein- en weersomstandigheden.

Ultramatic® transmissie
Yamaha’s toonaangevende Ultramatic® automatische transmissie biedt een hoge- en lage gearing en een achteruit-, neutraal- en parkeerstand en deze automatische transmissie behoort tot de duurzaamste en efficiëntste CVT systemen in de ATV wereld. Dankzij een soepel draaiende V-riem biedt dit geavanceerde ontwerp een natuurlijk motorrem gevoel op alle vier de wielen, wat zorgt voor extra vertrouwen en controle bij bijvoorbeeld steile afdalingen.

Onafhankelijke wielophanging, schijfremmen rondom
De onafhankelijke wielophanging van de Grizzly 700 EPS is voorzien van stikstofschokdempers met instelbare veervoorspanning. Hierdoor kan de bestuurder voor de meest uiteenlopende toepassingen de optimale veerinstelling kiezen. De Grizzly 700 EPS is bovendien het enige model in zijn klasse met schijfremmen met tweezuiger remklauwen vóór en achter, waardoor men onder alle omstandigheden uitstekende remprestaties en optimale controle heeft.

Elektrische stuurbekrachtiging (EPS)
Voor extra rijcomfort en minder fysieke inspanning zijn de Grizzly 700 EPS modellen standaard voorzien van een elektrische stuurbekrachtiging (EPS), die ontworpen is voor een optimale balans tussen rijderondersteuning en positieve feedback. Dit geavanceerde systeem biedt optimaal comfort én controle door de lichte en nauwkeurige besturing, hetgeen het zelfvertrouwen bevordert.

Standaard lier en hoog draagvermogen
De aan de voorzijde gemonteerde WARN ProVantage 2500 lier is een standaardvoorziening voor Europa en maakt de Grizzly 700 EPS tot het ultieme Utility voertuig. Stevige bagagerekken vóór en achter bieden een gecombineerd laadvermogen van 140 kg en kan de Grizzly 700 EPS tot 600 kg trekken. Mede hierdoor is deze ATV een ideale metgezel op de boerderij, in de fabriek of in het bos.

Digitaal instrumentenpaneel en handige opbergvakken
Alle informatie overzichtelijk kunnen aflezen is van essentieel belang, zo is het duidelijk afleesbare multifunctionele digitale instrumentenpaneel van de Grizzly 700 EPS voorzien van een brandstof-meter, een snelheidsmeter, een kilometerteller, een dubbele ritteller, urenteller, klok, status-indicator voor 4WD/Diff Lock, selectiehendel en EPS waarschuwingslampje. Met drie afzonderlijke opbergvakken biedt de Grizzly 700 EPS meer dan genoeg ruimte voor gereedschap of persoonlijke eigendommen.

Compacte carrosserie met LED verlichting
Het agressieve vormgegeven front van de Grizzly 700 EPS biedt een stijlvolle grille, draagstang en draagstang afdekking, plus krachtige LED koplampen voor een betere verlichting en zichtbaarheid. Daarnaast is de Grizzly 700 EPS ook nog voorzien van een centraal gemonteerde halogeen werklamp die de bewegingen van het stuur volgt en die ideaal is voor het verlichten van werkgebieden.

Grote 26 inch banden
De Grizzly 700 EPS is voorzien van exclusieve nieuwe 26 inch diagonaalbanden die zijn gemonteerd op robuuste stalen velgen (aluminium velgen in het geval van de Grizzly 700 EPS Special Edition). Banden die speciaal zijn ontworpen om, naast grote duurzaamheid, onder de meest moeilijke omstandigheden maximale grip en een hoog rijcomfort te bieden.


Beschikbare kleuren:
Yamaha Blue                   (2016 Grizzly 700 EPS)
– Solid Green                      (
2016 Grizzly 700 EPS)
– Camouflage                    (
2016 Grizzly 700 EPS)
– Red Spirit                         (
2016 Grizzly 700 EPS
Satin Black                       (2016 Grizzly 700 EPS Special Edition)
– Crimson Red Metallic
   (2016 Grizzly 700 EPS Special Edition)
Grey Metallic                  (2016 Grizzly 700 EPS Special Edition)

Beschikbaarheid

De 2016 Grizzly 700 EPS is leverbaar vanaf september 2015 en de 2016
Grizzly 700 EPS Special Edition is leverbaar vanaf oktober 2015. De adviesverkoopprijzen zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

www.yamaha-motor.eu