Tim Coronel heeft de tweede etappe van Icht naar Foum Zguid op een mooie 5de plaats afgesloten. Coronel had de vaart er goed in en finishte op iets meer dan 42 minuten van de winnaar. Door zijn goede prestatie steeg Coronel vijf plaatsen in het klassement naar een 7de Er had misschien wel meer in gezeten tijdens de 361 kilometer lange etappe van vandaag, maar Tim was iets te enthousiast: “Het was een heerlijk ritje vandaag. Ik ben nog even de weg kwijt geweest en moest dus zoeken naar de juiste route, maar uiteindelijk was ik snel weer onderweg. Niet veel later ging ik iets te enthousiast een bocht in waardoor ik mijn band kapot reed. Nadat ik deze vervangen had kon ik mijn weg weer vervolgen”, aldus Tim vanuit het bivak. Tim was enthousiast na afloop van de etappe. ”Ja, ik heb heerlijk gereden vandaag. Het parcours was weer zo mooi! Gelukkig waren er vandaag wat minder stenen op het parcours en wat meer zand. Er zaten wel een aantal lange rechte stukken in en daar leg ik het qua snelheid af, maar ik heb genoten.”

Toen Tim aan de finish kwam zag hij vrij weinig meer. Een zandstorm teisterde het bivak en Tim moest even beschutting zoeken achter de truck: “Ik zag geen hand voor ogen toen ik aan de finish kwam. Het stormde aardig en ik werd bijna gezandstraald, maar dat mag de pret niet drukken. Wat wel even spannend was is dat ik mijn tas verloren ben tijdens de tussenstop. Hier zaten mijn telefoons, satphone en mijn paspoort in. Gelukkig is mijn tas gevonden en werd hij keurig teruggebracht in het bivak. Ik heb het naar mijn zin hier en kan niet wachten tot morgen. Dan gaan we de eerste duinen van de rally krijgen. De Buggy is hier voor gemaakt, dus hopelijk maak ik morgen weer wat tijd goed.”

Volg de rally live via http://www.morocco-dessert-challenge-live.com en natuurlijk via de social media kanalen van Tim Coronel.

www.coroneldakar.nl 

Update: Ten tijden van publicatie is er een update geweest van de uitslagen. Het lijkt erop dat Tim 30 minuten tijdstraf heeft gekregen. Helaas lag de website van de organisatie eruit zodat dit niet op tijd geverifieerd kon worden. Volg de social media kanalen voor de updates.