De Finse distributeur Duell Bike-Center Group heeft de exclusieve distributierechten voor motorcrosskleding en protectoren overgenomen van het Franse merk SHOT Race Gear. De overeenkomst met SHOT Race Gear omvat Nederland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Denemarken en Noorwegen. SHOT Race Gear biedt een compleet motorcross- en enduro-assortiment van kleding tot protectie: jassen, broeken, shirts, handschoenen en sokken, evenals helmen, laarzen, brillen en protectoren.

Duell SHOT

Daarnaast biedt SHOT Race Gear specifieke accessoires zoals bagage en tassen. Voor Duell, de grootste distributeur van powersportproducten, onderdelen en kleding in Scandinavië, vormt de komst van Shot een perfecte aanvulling op het bestaande portfolio. Duell levert producten aan een netwerk van meer dan 7,000 motorspecialisten in heel Europa. SHOT Race Gear, het nummer 1 merk in Frankrijk, werd opgericht in 1993 en belevert momenteel 50 landen wereldwijd. Enkele van ‘s werelds beste rijders zoals Billy Bolt (VK) en Alfredo Gomez (SPA) van Rockstar Energy Husqvarna Factory Enduro of Simon Längenfelder (GER) en Isak Gifting (SWE) van GASGAS Factory MX2 Racing kiezen voor SHOT Race Gear.

Jarkko Ämmälä, CEO van de Duell Bike-Center Group, is blij met de overeenkomst met SHOT Race Gear: “SHOT Race Gear heeft in meer dan 25 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd. Voor mij als voormalig professionele motorcrosser zijn deze producten absoluut state-of-the-art. Dat SHOT het nummer 1 merk is in Frankrijk, het meest veeleisende land als het gaat om motorcross, getuigt van de betrouwbaarheid van hun producten. Onze dealers en hun klanten zullen onze totaaloplossing voor het complete assortiment waarderen.”

Duell Shot

Ghislain HUOT, CEO van SHOT Race Gear, over de samenwerking met Duell: “Een premium merk als SHOT heeft een distributeur en dealer nodig die de technische aspecten van onze producten begrijpen en hun klanten kunnen adviseren. Het Duell personeel leeft en ademt motorsport en ze zijn bijzonder goed geïntroduceerd in motorcross. We zijn blij om onze krachten te bundelen met zo’n snelgroeiend bedrijf en we zijn ervan overtuigd dat ze Shot goed zullen vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om samen verder te gaan.”

www.duell.eu