Deere & Company kondigen aan dat de Raad van Bestuur John C. May, 49, met ingang van 1 april 2019 gekozen heeft als President, Chief Operating Officer. May wordt verantwoordelijk voor de inspanningen van Deere om de operationele uitmuntendheid in het hele bedrijf te maximaliseren.

May werkt reeds 22 jaar bij Deere en trad in 2012 toe tot het Senior Managementteam als President, Agricultural Solutions and Chief Information Officer. Vorig jaar werd hij benoemd tot President, Worldwide Agriculture & Turf Division, hierbij had hij de verantwoordelijkheid voor de platforms voor oogsten, grasmatten, nutsvoorzieningen en gewasbescherming in Amerika en Australië en de groep intelligente oplossingen. Eerder in zijn carriere stond John aan het hoofd van de Chinese activiteiten van het bedrijf. Verder was hij werkzaam als fabrieksmanager bij Dubuque Works en vice-president van het turf and utility platform.

“John’s behaalde successen en bewezen leiderschapskwaliteiten maken hem zeer geschikt voor deze rol.” aldus Samuel R. Allen, Voorzitter en Chief Executive Officer. “Bovendien zal zijn leiderschap in de precisie-landbouw van het bedrijf en zijn ervaring als Chief Information Officer hem goed van pas komen als Deere zijn digitalisatie voortzet.”

Deere kondigt per 1 april ook de verkiezing van drie andere leiders in nieuwe functies aan, te weten:

  • Cory J. Reed, 48, in de positie van President, Worldwide Agriculture & Turf Division, Amerika en Australia, Global Harvesting en Turf Platforms en Ag Solutions. Reed is werkzaam bij sinds 1998 en was in zijn laatste functie President, John Deere Financial.
  • Rajesh Kalathur, 50, in de positie van President, John Deere Financial and Chief Information Officer. Sinds hij in 1996 bij Deere kwam werken bekleedde Kalathur functies in finance, business development, logistics, operations en marketing. Sinds 2012 is hij lid van het Senior Leadership Team als Senior Vice President en Chief Financial Officer. Hij nam extra verantwoordelijkheden van de Chief Information Officer over in 2018.
  • Ryan D. Campbell, 44, in de postitie van Senior Vice President, Chief Financial Officer. Campbell kwam in 20017 bij John Deere en heeft diverse managemenmentfuncties binnen de financiele functies bekleed. In 2016 werd hij Vice President and Comptroller en is afgelopen jaar benoemd tot Deputy Financial Officer.

Deere & Company (www.JohnDeere.com) is een wereldleider in het leveren van geavanceerde producten en diensten aan klanten die werkzaam zijn op het land, zij die het land bewerken, oogsten, transformeren verrijken en verbouwen om te voldoen aan de toenemende behoefte van de wereld voor voedsel, brandstof en infrastructuur.

www.deere.nl