In Geldermalsen maakt het niet uit of je interesse hebt in 2 of 4 wielen, want je wordt hier op je wenken bedient met quads, side by sides en motoren. We brengen een bezoekje aan quadpower, een winkel met een grote historie op het gebied van 4 en zelfs 2 wielen.

Drukte

Met bijna 30 graden op de temperatuurmeter zou je denken dat iedereen op het strand ligt, maar als we het terrein van Quadpower oprijden lijkt de rust wel heel ver weg. De ene auto na de andere rijdt het terrein op en over klandizie geen gebrek. Quadpower is net als veel anderen bedrijven in de coronaperiode begonnen als pakketpunt en dat zorgt voor genoeg klandizie. Op een vrijdagmiddag hebben we zowat de hele familie bij elkaar, zoon Dimitri, vader Gerard en Opa van Cuijlenborg. 3 generaties waarvan zoon Dimitri wordt klaargestoomd om de leiding binnen nu en 5 jaar over te nemen. Wie een beetje bekend is in de quadwereld kent Gerard van Cuijlenborg als geen ander.

In 1990 begon Gerard vanuit een schuur met de verkoop van Quads en kende de opleving eind jaren ’90 en in de jaren 2000. Alle merken komen voorbij zoals Dinli en Masai waarbij het laatste merk zelfs nog gevoerd wordt. Op dit moment zijn er dealerschappen voor de Quads (en Side by sides) van Segway, TGB, Masai, CF Moto en Kymco. Voor de motorfietsen van Zontes en Voge, maar daar komt nog een merk bij. “Zowel 2020 als 2021 waren ondanks Corona goede jaren voor ons als branche en ook dit jaar mogen we helemaal niet klagen. Daarnaast starten we binnenkort met de Europese distributie van het merk Talaria.

Een elektrische brommer die je, met bromfietskenteken, op de openbare weg kunt rijden. Wij verwachten hier veel van, zeker omdat de jeugd geen zin heeft om op een suffe elektrische fiets te zitten, maar wel iets stoers wil als de Talaria.” aldus Gerard.

Als we vervolgens beginnen over elektrische quads is het enthousiasme iets minder groot en blijkt al snel dat de liefde voor benzine toch wel groot is. Dat blijkt des te meer als ik naar boven kijk en 4 oude bromfietsen van Opa van Cuijlenborg zie staan. Gerard weet mij te vertellen dat de Kreidler slechts 2 km op de teller heeft staan en dat de Puch in 1974 door Opa van Cuijlenborg zelf nieuw is gekocht voor het bedrag van 998 gulden.

 

Verbouwd

De plannen voor een verbouwing lagen er al jaren, maar toen kwam de pandemie en werden alle plannen vooruit geschoven. Echter, vorig jaar werd de verbouwing een feit en werd er een complete verdieping op het pand geplaatst zodat er nog meer vierkante meters showroom is ontstaan.

“De ruimte boven moet nog ietwat afgewerkt worden en ook alle onderdelen moet een plek krijgen, maar dan zijn we volledig klaar” aldus Dimitri. Naast de quads zien we ook een aantal motoren in de showroom waarvan sommige te koop zijn en sommige voor de verhuur. Er zijn onlangs ook 8 motoren aangeschaft die gedurende het hele seizoen bijna altijd verhuurd zijn. De Kawasaki 650 uit 1976 blijkt van Gerard zelf en is helaas niet te koop of te huur.

 

Werkplaats

Net als bij veel andere motor-of quadzaken is ook hier het vinden van technisch personeel een gigantische uitdaging. Dimitri zorgt zelf voor het onderhoud en de aflevering van de Quads en motoren, waarbij Gerard veelal de administratieve zaken waarneemt.

Conclusie

Bij Quadpower kun je terecht voor nieuwe en gebruikte Quads en side by sides, maar ook voor onderhoud en reparatie. Voor degene die wel een rijbewijs heeft, maar geen motor is het huren van een motorfiets ook een optie. Als we daar ook de distributie van het nieuwe merk Talaria aan toevoegen kunnen we gerust zeggen; ‘bij Quadpower zijn ze van alle markten thuis’

 

 

Quadpower

Industrieweg 6

4191 NV. Geldermalsen

Tel: 0345-574004

info@quadpower.nl