In de vorige uitgave van Quadxpress maakten we al kennis met onze ‘Quad avonturier’ David van den Broeck. Ook in de afgelopen periode kreeg ik weer de nodige mailtjes van David binnen, met opnieuw een leuk verhaal en foto’s van een nieuw ‘avontuur’!

Snel pech
Op een zonnige herfstdag in oktober trokken we er weer op uit met onze quads. In de ochtend spraken we af in Lille, in het hart van de Kempen in België met onze quadvrienden. Vandaag zouden we weer een nieuwe toerrit gaan rijden in deze omgeving. Een schitterende omgeving met mooie zandwegen, kronkelende riviertjes en dwars door de weide tussen de koeien door. Werkelijk schitterend! Onze rit gaat vandaag richting Nederland, maar al snel geeft één van onze rijders een sein door dat er iets mis is. We waren nog geen half uur onderweg dus dit betekent niet veel goeds. Maar we zijn hier met z’n allen en we zijn er om elkaar te helpen, en het liefst ook om met z’n allen op de eindbestemming aan te komen. Samen uit, samen thuis! Helaas bleek de aandrijfriem gebroken waardoor we helaas de quad terug hebben moeten slepen naar het vertrekpunt, een geluk bij een ongeluk dat we nog maar net op pad waren. Helaas hoort het er wel bij en gebeuren zulke dingen weleens. Inmiddels waren we met een quad minder weer op weg en na een tweetal uurtjes deden we een kleine stop, waar we langs de weg een bak koffie en een koekje nuttigen. Rond het middaguur hadden we al meer dan honderd kilometer op onze tellers staan en dus was het tijd voor een lekker hapje en drankje in een gezellige herberg op de grens van Nederland en België. Tijdens zo’n maaltijd komen altijd de leuke verhalen naar boven en in dit geval gaat het natuurlijk over het quadrijden. Het is dat we nog een weg te gaan hebben anders zouden we wel uren met elkaar kunnen zitten, maar dat is dan ook weer niet de bedoeling. Dus hop! We wekken de quads weer tot leven en gaan weer op pad met het vervolgen van onze toerrit. Hoe verder we Nederland binnenrijden, hoe mooier het landschap begint te worden.

Mooi fenomeen
Ook het zonnetje is inmiddels op volle oorlogssterkte waardoor het echt genieten is op onze ATV’s. De herfstmaanden blijven toch een prachtig fenomeen in de natuur. De bladeren zijn mooi van kleur en vallen natuurlijk in grote getalen van de bomen. Je moet er ook mee opletten want door de vele bladeren die op de wegen liggen zie je de putten in de wegen nog maar nauwelijks. Zeker voor de beginnende rijder is het oppassen geblazen, maar ook voor de gevorderden onder ons is het nog steeds een avontuur in deze situatie. Na ongeveer een kwartier van de omgeving te hebben genoten, reden we weer verder. We gingen terug de grens over in Lommel, waar we van ver al een groep mensen ter paard zien aankomen. Omdat we de mensen, maar ook de paarden, zeker niet ten last willen zijn, zetten we machines aan de kant van de weg stil. Veiligheid voor alles en dat konden ze ook enorm waarderen! Op deze manier kunnen we allemaal van onze eigen hobby genieten en kan een ander je ook wat blijven gunnen. Na nog een paar tussenstops komen we uiteindelijk weer aan bij ons vertrekpunt en tevens eindpunt. Na een lange dag en 200 kilometer rijgenot komt er zo weer een einde aan ons avontuur van deze dag. Iedereen zet de quad weer op de aanhanger en maakt zich weer klaar voor vertrek. Na een korte napraatje over de leuke herfstrit is iedereen voldaan en gaan we met een goed gevoel naar huis! Wat kan quadrijden toch prachtig zijn!

Tot de volgende keer!

David van den Broeck