Polaris en Zero Motorcycles hebben een 10-jarige exclusieve partnerschap ondertekend voor off-road voertuigen en sneeuwscooters. De nieuwe partners combineren het industriële leiderschap van Polaris met de bewezen technologie van Zero op het gebied van elektrische aandrijflijnen. Beide partijen zijn al aan de gang met de eerste van een aantal elektrische voertuigen die tegen het einde van 2021 al moeten debuteren.

rEV’d up

Polaris Inc. kondigde vandaag aan dat het een 10-jarig samenwerkingsverband heeft ondertekend met Zero Motorcycles, een wereldwijde leider op het gebied van elektrische aandrijflijnen en technologie voor motorfietsen. Dit exclusieve vennootschap in off-road voertuigen (ORV) en sneeuwscooters is de fundering van rEV’d up, naam van de nieuwe elektrische strategie van Polaris om het bedrijf als leider in powersports elektrificatie te plaatsen. Met rEV’d up wil Polaris zijn klanten tegen 2025 binnen elke categorie een optie voor elektrische voertuigen aanbieden, waarbij het eerste voertuig van het Zero-Polaris-partnerschap tegen eind 2021 het licht ziet.

 

“Dankzij de vooruitgang op het gebied van vermogen, prijsstelling en prestaties in de afgelopen jaren, en met de toenemende belangstelling van de klanten, is het nu het juiste moment voor Polaris, met Zero Motorcycles als belangrijke strategische partner, om ons initiatief voor de rEV’d up te implementeren en onze positie in de elektrificatie van de motorsport agressief te versnellen,” zei Scott Wine, voorzitter en CEO van Polaris.

Het is zeker niet Zero’s eerste ‘off-road’ experience…

“Zero Motorcycles’ baanbrekende ervaring met elektrificatie, bewezen leiderschap en beheersing van de elektrische aandrijflijn voor powersports zijn ongeëvenaard in de markt. Wij geloven dat dit transformerende partnerschap ons in staat zal stellen om technologische hindernissen te overwinnen op het gebied van bereik en kosten en tegelijkertijd een enorm snelheidsvoordeel te bieden – een onmiddellijke overtreding. Door gebruik te maken van de sterke punten van onze teams en een gedeelde cultuur van innovatie en passie voor deze industrie, zullen Polaris en Zero samenwerken om de toekomst van de powersports vorm te geven.”

“Wij allen bij Zero Motorcycles zijn verheugd en vereerd om deel uit te maken van deze industrie-veranderende strategische relatie met Polaris terwijl we samenwerken en samen de technologieën en voertuigplatformen ontwikkelen die de toekomst van de elektrificatie in powersports zullen aandrijven,” zei Zero Motorcycles CEO Sam Paschel. “Deze revolutionaire samenwerking brengt twee ongelooflijk getalenteerde teams samen om de elektrische opties in powersports drastisch uit te breiden. Onze EV-expertise en miljoenen kilometers aan echte, rubber-meet-de-weg EV-ervaring, gekoppeld aan Polaris’ brede productportfolio, schaalgrootte, supply chain en marktleiderschap, maken dit tot een game-changer voor elke powersports liefhebber.”

Driften we straks met een E-Scrambler de bocht uit?

 

Grootste strategische partner van Zero Motorcyles

Door het brede productassortiment van Polaris wordt dit strategische partnerschap het grootste in de geschiedenis van Zero Motorcycles. In het kader van deze 10-jarige exclusieve overeenkomst zal Polaris geëlektrificeerde ORV’s en sneeuwscooters ontwikkelen, produceren en verkopen met behulp van Zero’s aandrijflijntechnologie, hardware en software. Zero Motorcycles ontwerpt, produceert en ontwikkelt elektrische motorfietsen sinds 2006 en dit partnerschap geeft Polaris toegang tot meer dan 14 jaar ongeëvenaarde ervaring en intellectueel eigendom. Zero Motorcycles is het enige motorfietsbedrijf dat met succes een volledige elektrische productlijn op de markt brengt en wordt beschouwd als de leider op het gebied van motorfiets EV-technologieën, -subsystemen, -componenten en -ontwerpen.

www.polarisbenelux.comwww.zeromotorcycles.com