Van Andre Kok kregen we een leuk ingezonden verhaal over zijn zoon, Robbin Kok. Ook wel bekend als de vloggende crosser! 

Het verhaal begint in 2013, het jaar dat Andre de eerste quad aanschaft. Een Bashan, van Chinese makelij met een longinhoud van 200cc. Een quad die het twee jaar lang in de familie uithield en in die periode ook fungeerde als zijnde leerproject. Zo werd er aan de Bashan veel gesleuteld en daarmee ook de technische kennis verder opgeschroefd. Het was volgens Andre een mooie quad, totdat zijn oudste zoon Robbin ermee ging crossen op het weiland en er een voorwiel afbrak. Dit was duidelijk het moment om afscheid te nemen en er een dikke Yamaha Raptor voor in de plaats te laten komen. “Een beest van een machine!”, schrijft Andre, en de Yamaha werd dan ook vaak ingezet voor de nodige offroadritten.


De Bashan maakte plaats voor een Raptor


Na vijf jaar ontstonden er helaas wat lichamelijke klachten bij Andre en werd er een Suzuki LTR450 aangeschaft. Lichter, wendbaarder en vandaag de dag nog steeds de quad van Andre. In de tijd dat de Suzuki werd aangeschaft, begon ook de vriendin van Andre zich maar in quads te interesseren. Zodoende werd er (in onderdelen) een Yamaha Blaster aangekocht. Samen hebben ze deze compleet gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. De Blaster had helaas geen kenteken, waardoor het stiekem ook spannend was om er samen mee op uit te gaan. Na een jaar lang plezier met de Yamaha te hebben gehad, werd er dan toch afscheid genomen. Opnieuw zou er een Suzuki LTR450 bij de familie de Kok op het pad komen, maar dan wel 1 waar nog het nodige werk inzat. Zo was de versnellingsbak kapot, maar was daardoor de kans wel schoon om het direct weer grondig aan te pakken. Zowel optisch als motorisch werd de quad weer als nieuw, inclusief een mooie roze stickerset.


Er werd hard getraind bij Kellerman Quadtraining


Ondertussen is het al 2017/2018 en ging de oudste zoon ook al beter rijden op zijn eigen kinderquad. Trainingen werden gevolgd onder begeleiding van Benjo Kellerman, en niet veel later stond hij al aan de start van KNMV-wedstrijden, in de standaardklasse met 90cc. Dit was in 2019 en in deze periode vonden we ook de eerste enthousiaste sponsoren, wat ervoor zorgde dat er meer gereden kon worden en dat er ook wat nieuwe onderdelen voor de quad aangeschaft konden worden. Helaas zijn er voor de jonge quadrijder geen crossbanen in de buurt om te trainen. Desalniettemin werd er veel geleerd, wat ervoor zorgde dat Robbin vorig jaar 2e werd in de standaardklasse van de MON.

Ondertussen werd er al nagedacht over de volgende stap en werd de Apex quad ingeruild voor een Raptor 250. Ook deze werd weer voorzien van een nieuwe poederlak coating en veel nieuwe onderdelen. Robbin moet nog wennen aan zijn nieuwe quad, waardoor er iets minder wedstrijden worden gereden maar er wat meer energie in trainingen wordt gestoken. Hoe het Robbin vergaat kan je inmiddels ook online terugvinden, want de quadrijder houdt zijn verrichtingen bij op zijn eigen kanaal op Youtube. Zoek hem dus snel op met de volgende zoekterm: crossende vlogger Robbin Kok, of moedig hem en de andere rijd(st)ers aan bij 1 van de komende wedstrijden!

Heb jij nu ook een leuk verhaal? Schuw dan niet om deze in te zenden via info@hetprocespublishing.nl