De nieuwe Kodiak 700 – De nieuwe benchmark!
De Kodiak 700 serie, speciaal ontworpen voor de agrarische sector, industriële gebruikers en de kas- en tuinbouw, combineert de beste prestaties met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Aangedreven door een sterke 708cc-krachtbron, voorzien van een soepel werkende Ultramatic® CVT transmissie en mechanische 2WD/4WD, zijn deze robuuste ATV’s ideaal voor het meest zware werk.

Ultramatic® transmissie
Yamaha’s toonaangevende Ultramatic® automatische transmissie biedt een hoge- en lage gearing en een achteruit-, neutraal- en parkeerstand en deze automatische transmissie behoort tot de duurzaamste en efficiëntste CVT systemen in de ATV wereld. Dankzij een soepel draaiende V-riem biedt dit geavanceerde ontwerp een natuurlijk motorrem gevoel op alle vier de wielen, wat zorgt voor extra vertrouwen en controle bij bijvoorbeeld steile afdalingen.

Onafhankelijke wielophanging, schijfremmen vóór
De compacte, onafhankelijke dubbele wieldraagarmen en nieuw ontworpen KYB schokdempers staan garant voor veel comfort en grote wendbaarheid, waardoor de Kodiak 700 modellen zijn opgewassen tegen het meest extreme terrein. Voor duurzaam en betrouwbaar remmen is de Kodiak 700 serie uitgerust met schijfremmen vóór en een afgedichte natte rem achter.

Mechanisch 2WD/4WD systeem
Voor een volledige controle zijn de Kodiak 700 modellen standaard uitgerust met een gebruiksvriendelijk 2WD/4WD systeem. Een op het stuur gemonteerde mechanische hendel maakt het schakelen tussen 2WD en 4WD sneller en effectief, zodat u op het gewenste moment de juiste optie kunt kiezen voor elk type terrein en ondergrond. De Kodiak 700 EPS Special Edition is daarnaast voorzien van een On-Command® systeem met 2WD/4WD en 4WD met Diff Lock.

Elektrische stuurbekrachtiging (Kodiak 700 EPS)
Voor extra rijcomfort en minder fysieke inspanning zijn de Kodiak 700 EPS modellen standaard voorzien van een elektrische stuurbekrachtiging (EPS), die ontworpen is voor een optimale balans tussen rijderondersteuning en positieve feedback. Dit geavanceerde systeem biedt optimaal comfort én controle door de lichte en nauwkeurige besturing, hetgeen het zelfvertrouwen bevordert.

Standaard lier en hoog draagvermogen
De aan de voorzijde gemonteerde WARN ProVantage 2500 lier is een standaardvoorziening voor Europa. Daarnaast zijn de Kodiak 700 EPS modellen standaard voorzien van een 2 inch trekhaakbalk. Duurzame bagagerekken vóór en achter bieden een gecombineerd laadvermogen van 140 kg. De Kodiak 700 modellen kunnen tot 600 kg trekken, mede hierdoor is deze robuuste ATV een ideale metgezel tijdens allerlei werkzaamheden.

Uitgebreid instrumentenpaneel
De Kodiak 700 EPS modellen hebben een uitgebreid digitaal instrumentenpaneel met een brandstofmeter, snelheidsmeter, kilometerteller, twee dagtellers, urenteller, klok, 4WD status, selectiehendel en EPS waarschuwingslampje. De Kodiak 700 is voorzien van een instrumentenpaneel met waarschuwingslampjes voor laag brandstofniveau, motorstoring en koelvloeistoftemperatuur en indicators voor achteruit, neutraal en de parkeerstand.

Ergonomisch design
De compacte carrosserie van de Kodiak 700 serie biedt een ergonomische rijpositie voor eenvoudig op- en afstappen. Dit, in combinatie met het comfortabele 860 mm lange zadel en het naar achteren gebogen stuur, zorgt voor een optimaal comfort. Voor extra verlichting of als handige ‘tool’ tijdens het werken in het donker, hebben de Kodiak 700 EPS modellen een centraal geplaatste halogeen werklamp die de bewegingen van het stuur volgt en ideaal is voor het verlichten van werkgebieden.

Kodiak 700 EPS Special Edition Grote 25 inch banden
De Kodiak 700 en de Kodiak 700 EPS modellen zijn voorzien van exclusief voor Yamaha ontwikkelde 25 inch diagonaalbanden die zijn gemonteerd op robuuste stalen velgen (aluminium velgen in het geval van de Kodiak700 EPS Special Edition). Banden die speciaal zijn ontworpen om, naast grote duurzaamheid, onder de meest moeilijke omstandigheden maximale grip en een hoog rijcomfort te bieden.

De zeer compleet uitgeruste Kodiak 700 EPS Special Edition wordt geleverd met aluminium velgen uitgevoerd in twee kleuren, een centraal geplaatste werklamp en een speciale grijs metallic afwerking. Dit exclusieve model is daarnaast voorzien van Yamaha’s On-Command® aandrijfsysteem met selectieknop 2WD/4WD/4WD met Diff Lock en een wielophanging die vijf instellingen biedt voor de veervoorspanning.

Beschikbare kleuren:
– Yamaha Blue    (2016 Kodiak 700 en 2016 Kodiak 700 EPS)
– Solid Green       (2016 Kodiak 700 en 2016 Kodiak 700 EPS)
– Camouflage     (2016 Kodiak 700 en 2016 Kodiak 700 EPS)
– Red Spirit          (2016 Kodiak 700 EPS)
– Grey Metallic   (2016 Kodiak 700 EPS Special Edition)

Beschikbaarheid
De 2016 Kodiak 700 is leverbaar vanaf juli 2015, de 2016 Kodiak 700 EPS is leverbaar vanaf oktober 2015 en de 2016 Kodiak 700 EPS Special Edition is leverbaar vanaf augustus 2015. De adviesver-koopprijzen van de Kodiak 700modellen zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

www.yamaha-motor.eu