Mike van Grinsven is in de voorlaatste wedstrijd om het Franse zandkampioenschap op het podium geëindigd.

De wedstrijd werd verreden in Grayan et L’Hopital en hier werkte de rijder uit Heesch een sterke wedstrijd af waarin hij op een mooie derde plaats over de finish wist te komen.

Mike kon vanaf de eerste startrij starten en al snel was duidelijk dat zijn Honda CRQF Quad heel hard liep op het lange rechte stuk. Dit zorgde ervoor dat hij in de voorste gelederen aan de wedstrijd kon beginnen. Na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een derde plaats voorbij start/finish. Gelijk wist hij door te stoten naar een tweede plaats maar gedurende de wedstrijd moest hij deze positie toch weer afstaan en zakte terug naar een derde plaats.

Na anderhalf uur maakte Mike zijn eerste pitstop. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren en op een zesde plaats kwam hij uiteindelijk terug in de wedstrijd. Met een lekker ritme werkte hij zich terug op naar een vijfde plaats en omdat er in de laatste ronde nog twee rijders uitvielen, schoof hij twee plaatsen op en finishte op een mooie derde plaats.

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand om het Franse zandkampioenschap opgeklommen naar een negende plaats. De laatste wedstrijd van dit kampioenschap is de bekende strandrace van Le Touquet op 4 februari.

1. Jeremy Forestier
2. Florian Mangeot
3. Mike van Grinsven

bron: MikevanGrinsven.nl