Dani Hoffard is op zondag sterk aan het Nederlands Kampioenschap Quads begonnen. Hoffard wist op het technische circuit van Oss beide manches te winnen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap geworden.

Circuit Oss

Door de warme weersomstandigheden lag het circuit van Oss er hard bij in de training. Ook was de baan op verschillende plaatsen verraderlijk glad en dit zorgde ervoor dat er geconcentreerd gereden moest worden. Dani bouwde zijn ritme goed op tijdens de training en zette een aantal keren aan om er een snelle tijd uit te persen. Dit lukte want zijn tijd was snel genoeg om de pole position te veroveren waarmee hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Met vertrouwen ging Hoffard in de eerste manche van start. Hij kwam goed weg en nam gelijk de leiding in de wedstrijd in handen. Netjes rijdend stuurde hij zijn quad iedere ronde over het circuit. Hij slaagde erin om een gat te slaan en kon de wedstrijd volledig naar zijn hand zetten. Na acht ronden kwam Dani als winnaar over de finish en pakte hiermee het volle aantal punten.

Tweede Manche

Ook in de tweede manche zat Dani er goed vooraan bij met de start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Al snel begon hij de kopman onder druk te zetten. Dani keek even de kat uit de boom en sloeg in het midden van de wedstrijd toe. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de koppositie over en hield het tempo strak zodat de concurrentie geen kans meer had om de eerste plaats van hem af te nemen. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd wist hij ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won Dani het dagklassement en is hiermee de eerste leider in het Nederlands Kampioenschap geworden. Op zondag 4 oktober staat de volgende wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap op het programma in Varsseveld.

Daguitslag NK Quads Oss:

  1. Dani Hoffard 200 Pnt
  2. Gymano Besems 190 Pnt
  3. Mike Koolhaas 182 Pnt