Dani Hoffard heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Quads in Varsseveld succes en tegenslag gekend. Hoffard won de eerste manche maar viel in de tweede manche door een mechanisch probleem uit en verloor hierbij kostbare punten in de strijd om de titel.

Vertrouwen

Na zijn dubbelslag bij de eerste wedstrijd in Oss bereidde Dani zich met vertrouwen voor op de tweede wedstrijd in Varsseveld. Het circuit van Varsseveld ligt in het bos en heeft vele mooie springschansen. Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag de baan er in de training modderig bij maar dit werd gedurende de dag steeds beter! In de training had Dani het juiste gevoel al snel gevonden op de baan. De snelheid zat er goed in en ook het zetten van een snelle ronde ging hem goed af. Hij perste er een ronde uit waarmee hij met een verschil van 2.2 sec op de tweede man de pole position veroverde.

Eerste manche

Bij de start van de eerste manche kwam Dani goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Gelijk had hij het goede ritme in handen en ging in de aanval op de rijders voor hem. Al snel wist hij door te stoten naar de koppositie en hield het tempo straf om een voorsprong op te bouwen. Dit lukte goed en gedurende de wedstrijd vergrootte hij zijn voorsprong tot meer dan tien seconden. Dani reed onbedreigd naar de zege en won de manche.

Tweede Manche

Ook in de tweede manche was het gelijk Dani die de leiding in de wedstrijd in handen wist te nemen. Met een goed ritme ging hij rond over het inmiddels zwaar geworden circuit en bouwde een veilige voorsprong op. In het midden van de wedstrijd sloeg helaas het noodlot toe want Dani kreeg af te rekenen met een mechanisch probleem en verdween uit de wedstrijd.

Ondanks de tegenslag in de tweede manche blijft Dani aan de leiding staan in het Nederlands Kampioenschap. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt op zaterdag 24 oktober verreden in Oldebroek.