BRP en zijn line-up van Can-Am offroad voertuigen zijn altijd in ontwikkeling. Zo staat Can-Am op het punt om de grenzen weer verder te verleggen met de vannacht in Canada gepresenteerde Smart-Shox-technologie. Straks verkrijgbaar op de langverwachte Maverick X rs Turbo RR voor 2021.

De Smart-Shox-technologie is een eerste, volledig zelfinstellende veringstechnologie in de industrie. Het zorgt voor superieure prestaties, controle en comfort. Het is dan ook de enige vering in deze categorie die de controle heeft over zowel de compressie als de revbound voor verbeterde precisie, superieure rijeigenschappen, ongeacht welk terrein of omstandigheden. Aanpassingen aan je schokdempers zijn dan ook voorgoed verleden tijd, want de bediening gebeurt met een druk op de knop.

“Het maakt niet uit of je nu een Pro bent of gewoon een liefhebber, deze technologie zal je rit ten allen tijden beter maken,” aldus Casey Currie, winnaar van de Dakar 2020 in een Can-Am Maverick. “Smart-Shox is een van de innovaties die een glimlach op mijn gezicht hebben getoverd. Wetende dat je de concurrentie altijd een stapje voor bent, met de Smart-Shox kleeft de Maverick aan de grond op een manier die ik nooit eerder heb ervaren en waarop ik niet kan wachten om het opnieuw te ervaren!”

De drie grote voordelen van de Smart-Shox semi-actieve veringstechnologie:

  • Verbeterde prestaties

Het systeem bewaakt voortdurend de positie en snelheid van het wiel voor een betere demping en filtering op zowel de compressie als rebound. Het is het enige systeem in de industrie met rebound, en het heeft ook de snelste reactietijd. Zo is de reactietijd van volledig zacht, naar volledig hard slechts zeventien milliseconden (0.017s). Wat betekent dit concreet? Het beter kunnen volgen van het grondoppervlak voor meer tractie en meer comfort op golvend terrein. Bovenal heb je het gevoel dat je altijd verbonden met de ondergrond.

  • Betere controle

Smart-Shox technologie maakt automatische veringsaanpassingen in real-time, en verbetert zo de stabiliteit van het voertuig en het bieden van een uitstekende controle in de bochten. Het vermindert het stuiteren aan de voor- en, terwijl het minimaliseren van de beweging van de voertuigcarrosserie, het automatisch aanpassen aan elk type terrein na het selecteren van een rijmodus: Comfort, Sport of Sport+. Wat betekent dat voor u? Een aanzienlijk verbeterde stabiliteit met hoge prestaties en nog meer vertrouwen.

  • Meer comfort

Bij de Smart-Shox-technologie draait het om maximale prestaties en comfort, met zowel zachte en harde dempingsvoordelen tegelijkertijd, per wiel, onmiddellijk. Zelfs bottom out en topping-out bescherming wordt in de automatische kalibratie meegenomen. Waarom maakt het uit? Experts hoeven niet te solliciteren: gewoon instappen en rijden, en de vruchten plukken van alle voordelen terwijl het systeem al het werk doet. Het betekent ook minder mechanische belasting, met minder impact, belastingen op belangrijke onderdelen. En verder betekent de verbeterde rijkwaliteit minder vermoeidheid bij de berijder, zodat je geen twee keer hoeft na te denken over het verlengen van je epische dagen achter het stuur van de Maverick…

De 2021 Can-Am Maverick X rs Turbo RR het hoogtepunt van de prestaties in de Can-Am Maverick line-up en is verkrijgbaar vanaf eind dit jaar. Van tweezitters tot vierzitters, de nieuwe high-end Maverick X rs met Smart-Shox is speciaal gebouwd voor hoge prestaties.

Voor meer info en evenals informatie over de volledige MY21 line-up van Can-Am Off-Road voertuigen, bezoek

can-am.brp.com