BRP (moederbedrijf Can-Am), blijft voortdurend focussen op het verbeteren van de rijervaring met het volledige assortiment sportvoertuigen. Can-Am Off-Road is daar een mooi voorbeeld van en de resultaten spreken voor zich: voortdurend op het podium van de meest veeleisende races wereldwijd, massale groei in de sector stimuleren en nieuwe bestuurders aantrekken, en nieuwe en verbeterde voertuigen lanceren om de klus te klaren, ongeacht de taak of het avontuur dat op u wacht. 

Terwijl de offroad-sector maar blijft uitbreiden, zijn zowel nieuwe als ervaren bestuurders op zoek naar de beste machine voor hun versie van Off-Road Livin’. Die ervaring biedt Can-Am weer met de modellen van ATV’s en SSV’s voor 2022 – van basismodellen tot topprestaties. Met meer pk, betere tractie, verbeterd comfort en nog veel meer rolt Can-Am het nieuwe modeljaar uit met serieus wat power. 

Nog verder en sneller gaan 

De Can-Am Maverick-modellen, krachtige offroad-voertuigen, zijn synoniem met vermogen, besturing en… winnen. Voor 2022 legt Can-Am de lat nog hoger, en wordt deze fabrikant de eerste die een SSV aanbiedt met een motor van 200 pk. Dat is heel wat vermogen. In combinatie met het gloednieuwe pDrive koppelingssysteem met rollen verandert de volledige dynamiek met snellere acceleratie en instant vermogen op elk moment. 

Terwijl de Can-Am Maverick de beste verhouding vermogen/gewicht in zijn klasse levert, blijft de besturing essentieel voor de algemene prestaties. Daarom hebben de ingenieurs van BRP onafgebroken gewerkt om te garanderen dat deze modellen elk terrein moeiteloos aankunnen, dankzij de Smart-Show adaptieve ophanging, nieuwe Maxxis Carnivore banden van 30 en 32 inch, een sterker chassis, en hogere bodemvrijheid en ontwerp. Dat totaalplaatje zorgt ervoor dat de Maverick de concurrentie overtreft. 

“De Can-Am Maverick van 2022 is het summum van een krachtige SSV”, vertelt Hailie Deegan, professioneel racer en ambassadeur van het merk Can-Am. “En het beste aan werken met Can-Am is dat ze alles steeds beter blijven maken. Er is geen andere keuze als alleen het beste goed genoeg is voor jou, en als je ervan geniet in je achteruitkijkspiegel te zien dat je alle anderen ver achter je laat.” 

Gloednieuwe motoropties 

Van vermogen gesproken, Can-Am lanceert twee nieuwe Rotax-motoren in zijn assortiment, de HD7/700 ACE en de HD9, ter vervanging van de HD5, HD8 en 800. 

De Rotax HD7 wordt vast en zeker de nieuwe kampioen in de klasse met minder pk. Deze motor is beschikbaar voor de Can-Am Traxter, waar dit model de HD5 vervangt, met 37% meer vermogen, en met een sportievere kalibratie drijft deze motor de Maverick Trail 700 aan. De nieuwe motor is geoptimaliseerd voor gebruik offroad, met een verbeterde ervaring met minder lawaai, minder trillingen en een koelere omgeving voor passagiers, die een meer comfortabele rit beleven. 

En de optionele Rotax HD9 vervangt de HD8 in de Can-Am Traxter-modellen. Deze grotere, krachtigere motor levert 30%1 meer pk dan zijn voorganger. Dit model belooft dezelfde betrouwbaarheid, zelfs meer werkbaarheid wat vermogen van topklasse en low-end koppel betreft. 

“Met de nieuwe HD7 en HD9 motoropties toegevoegd aan de reeds bestaande HD10 is Can- Am marktleider op het vlak van vermogen en veruit de beste optie om de klus te klaren, voor werk of plezier,” vertelt Christian St-Onge Director Global Product Strategy Can-Am Off-Road Vehicles. “Welk voertuig u ook kiest, deze modellen zijn gebouwd om te presteren.” 

Verbeteringen Traxter-modellen (EU Tractor-categorie) 

Naast vernieuwde motoren verfijnt Can-Am ook de Traxter-modellen met de uitbreiding van het ABS op sommige modellen met HD9 en HD10. Deze modellen krijgen dus het voordeel van het innovatieve rem- en tractiecontrolesysteem dat garant staat voor maximale bestuurbaarheid in de moeilijkste rijomstandigheden. Modellen met ABS zijn niet meer beperkt tot 60 km/u. 

Uitbreiding Visco-4Lok 

Wat ATV’s betreft, breidt Can-Am het Visco-4Lok systeem uit. Dat werkt met een druk op de knop, waarmee bestuurders de 4-wielaandrijving kunnen vergrendelen, om het vermogen onmiddellijk evenredig te verdelen over de vier wielen, voor fantastische tractie. Dit is beschikbaar op alle Outlander en Renegade X mr pakketten van 2022, maar ook de Outlander XU (650-1000), Outlander XXC, Outlander XT-P en Outlander MAX Limited. 

Met deze verbeteringen van het assortiment ATV’s en SSV’s geeft Can-Am alle bestuurders wat ze willen, of ze nu houden van topprestaties of eerder avonturiers zijn die vertrekken op hun volgende epische tocht. Dat is Off-Road Living’ met Can-Am. 

Ga voor meer technische informatie en productspecificaties, en informatie over het volledige assortiment Can-Am Off-Road voertuigen, naar  can-am.brp.com/off-road.