BRP bevestigt zijn leiderspositie door te bieden waar klanten naar op zoek zijn: drie nieuwe Rotax motoren voor ATV’s van topklasse, met maar liefst 131 pk voor het topmodel, de Can-Am Maverick X ds 1000R Turbo, en nieuwe gespecialiseerde modellen.

“BRP streeft ernaar zijn leiderspositie op het vlak van performante voertuigen in de offroad-sector te behouden,” vertelt Anne Bélec, senior vicepresident, Global Brand, Strategy and Information Systems. “We bieden onze klanten de recentste motortechnologie en vermogen van topklasse in alle ATV-segmenten en een krachtigere Rotax 1000R Turbo motor in de Maverick X ds en nieuwe Maverick X rs SSV’s. Meer dan ooit kunnen onze klanten nu de ultieme rijervaring beleven met de recentste technologieën in de sector.”

De ingenieurs van Rotax hebben drie van de typerende ATV-motoren geoptimaliseerd en aangepast: de 570, de 850 en de 1000R. De nieuwe motoren leveren aanzienlijk meer vermogen en koppel, waardoor de offroad-voertuigen van Can-Am een duidelijk voordeel krijgen ten opzichte van de concurrentie. De verbluffende Maverick X ds 1000R Turbo SSV en de nieuwe Maverick X rs 1000R Turbo – de krachtigste in de sector – leggen de lat hoger, met meer koppel en een ongeëvenaarde 131 pk voor een uitstekende combinatie van vermogen en besturing.

Naast de extra prestaties breidt BRP de Can-Am offroad-familie uit met gespecialiseerde voertuigen, gebouwd voor professioneel gebruik. De gloednieuwe Outlander PRO pakketten zijn ontworpen met een specifiek doel in het achterhoofd: de klus geklaard krijgen. Deze pakketten leveren betere prestaties voor slepen, trekken, hijsen en dergelijke. Deze nieuwe pakketten zijn verkrijgbaar in EC- en T3-uitvoering.

“We hebben veel media-aandacht en lofbetuigingen van dealers en consumenten gekregen na onze recente productlanceringen, vooral over de Maverick X ds Turbo SSV en de betaalbare Outlander L ATV’s,” vertelt Chris Dawson, vicepresident en algemeen directeur, afdeling Global Sales and Consumer Experience. “We hebben er het volste vertrouwen in dat we met onze nieuwe Can-Am offroad-producten, aangepaste Rotax motoren en gespecialiseerde pakketten nog meer offroad-klanten zullen kunnen overtuigen.”

Belangrijke opmerking: Alle EC-modellen zijn beperkt tot 15 kW/20 pk en motoren voldoen aan de geldende EC-normen.

Wie is BRP:
BRP is wereldwijd marktleider op het vlak van ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en marketing van motorsportvoertuigen en aandrijfsystemen. De merkportfolio van BRP omvat Ski-Doo en Lynx sneeuwmobielen, Sea-Doo waterscooters, Can-Am ATV’s en SSV’s, Can-Am Spyder roadsters, Evinrude en Rotax aandrijfsystemen voor vaartuigen en Rotax motoren voor quads, motorfietsen en sportvliegtuigen. BRP ondersteunt het productgamma met specifieke onderdelen, accessoires en kleding. Het bedrijf heeft een jaarlijkse verkoop van meer dan 2,5 miljard euro in 107 landen en stelt wereldwijd ca. 7.600 werknemers te werk. www.brp.com