De AR-Quad-oplossing is een automatisch kantelbeveiliging die speciaal is ontworpen voor ATV’s die doorgaans een laag zwaartepunt en een beperkte kantelbeveiliging hebben.

Air-ROPS biedt als eerste een automatisch uitschuifbare valbeugel (AD-ROPS systeem) voor Quads. De Air-ROPS-technologie is gebaseerd op ultramoderne automobielcomponenten van veiligheidselektronica tot beproefde en betrouwbare airbag-gasinflators. De elektronische regeleenheid bewaakt continu de toestand van het voertuig totdat een kanteltoestand is bereikt. Wanneer de kanteling daadwerkelijk plaatsvindt, activeert de elektronische regeleenheid de gassensor die de beugel volledig uitklapt en het mechanisme vergrendelt.

AR-Quad valbeugel

Automatisch

De Air-ROPS-technologie is een volledig automatisch kantelbeveiligingssysteem voor terrein- en landbouwmachines. Volautomatisch betekent dat de kantel beveiliging niet door de bestuurder hoeft de worden geactiveerd om de beugel uit te klappen. AR-QUAD biedt extra bescherming en beperkt het kantelen tot maximaal 90°. AR-QUAD wordt in 2 fasen ingezet en biedt een aanzienlijk grotere veiligheidsruimte die persoonlijk letsel minimaliseert. Daarbij minimaliseert deze ook de mechanische schade aan de ATV door het kantelen tot 90° te beperken. AR-Quad wordt alleen geactiveerd wanneer de rijder de kantel toestand niet kan vermijden. AR QUAD bewaakt continu het gedrag van de ATV en waarschuwt de berijder met akoestische en visuele signalen wanneer de quad op het punt staat een toestand te bereiken waarin de stabiliteit in gevaar komt.

Past altijd

Het universele AR QUAD-ontwerp past op de meeste ATV’s met onafhankelijke achterwielophanging. Het systeem is eenvoudig met bouten aan de bagagedrager en de trekhaak te bevestigen.Veiligheid heeft de hoogste prioriteit en maakt deel uit van het Air ROPS-DNA. Met deze prioriteit in het achterhoofd is het systeem zorgvuldig ontworpen volgens de strengste mechanische, functionele veiligheids-, milieu- en regelgevende normen. Gecertificeerd door SGS en CE-gemarkeerd en typegoedkeuring afgegeven door extern aangemelde instanties. AR-QUAD is zo ontworpen dat er geen gepland onderhoud voor nodig is.

Eenvoudige installatie

Het systeem wordt volledig gemonteerd geleverd en is klaar voor de ATV-dealer om de AR-QUAD op de ATV te installeren. De installatie vereist alleen eenvoudige elektrische- en mechanische handelingen voor de dealer om uit te voeren. Het systeem kan na een rollover opnieuw worden gebruikt. Na inspectie en goedkeuring door een ATV-technicus kan de gasgenerator worden vervangen en teruggebracht worden in de oorspronkelijke configuratie, Met zeer compacte afmetingen in opgevouwen positie, gecombineerd met het lage zwaartepunt merk je niets van de beugel tijdens het rijden.

Meer info Air-rops.es

Wil je dealer worden van de AR Quad neem dan contact op met info@air-rops.com