Akrapovic uitlaatsysteem voor Yamaha YXZ1000R. Akrapovič heeft een nieuwe categorie aan het groeiende aanbod van uitlaatsystemen toegevoegd. De Sloveense specialist maakt een uitstapje in de spannende wereld van de four-wheel pure-sport off-road voertuigen met de lancering van een systeem voor de agressieve Yamaha YXZ1000R – een ultieme pure -sport “Side-by-Side” machine.

De Evolution Line (Titanium) is een prachtig ontworpen en afgewerkt systeem dat perfect past in de beperkte ruimte van het compacte ontwerp van de YXZ1000R. Zowel het vermogen en koppel zijn beide verhoogd met 5,5 HP (m) bij 8.850 toeren per minuut en 5,9 Nm bij 6.000 toeren per minuut. Alle gericht op de ultra-compacte driecilinder 998 cc DOHC-motor en maakt deze off-roader nog opwinderder dan dat hij al was. De hoogwaardige, lichtgewicht titanium uitlaat verminderd het gewicht met 5,1 kg, wat overeenkomt met een verbluffende 50,5% besparing ten opzichte van het bestaande uitlaatsysteem. De vermindering draagt mede bij om de wendbaarheid en handling, van deze machine verder te verbeteren. Het systeem wordt geleverd met eenvoudig te volgen montage-instructies, en hoewel remapping van de ECU niet noodzakelijk is, krijg je daardoor wel het meeste uit je YXZ1000R.

Voor een uitlaat dat zijn leven zal doorbrengen op alle soorten terreinen, heeft Akrapovič zich niet alleen gericht op het uiterlijk van het systeem, maar ook op de duurzaamheid daarvan. Ingenieurs van het bedrijf hebben een systeem ontwikkeld dat aan alle strenge eisen voldoet. De aandacht voor detail is duidelijk af te lezen van de perfecte afwerking en de toevoeging van een handgemaakte carbon-fiber end-cap. De gespecialiseerde ingenieurs gebruikten hun ervaring bij het ontwikkelen van de weg (performance) en off-road (duurzaamheid) uitlaatsystemen en hebben een systeem gecreëerd dat het beste van beide levert. meer info Akrapovic